Onsdag d. 6. november var byens 2. og 3. klasser samlet til et stort håndboldstævne i Vordingborg arrangeret af Sydsjællands Håndboldklub. Det var en kulmination på et forløb, der trækker tråde langt ind i fremtiden.

Over 400 2.- og 3. klasses elever fra Kulsbjerg Skolens og Gåsetårnskolens i alt 7 afdelinger dystede mod hinanden i deres håndboldmæssige kunnen, da Sydsjællands Håndboldklub afholdt et stort stævne i VU-hallen og DGI Huset Panteren. Forud for stævnet havde eleverne været igennem et 5 ugers forløb, hvor frivillige fra Sydsjællands Håndboldklub havde brugt idrætstimerne på at lære de unge mennesker om håndboldsporten. ”Det har været sjovt” lød det med et stort smil fra 8-årige David fra Mern. ”Vi plejer altid at lave det samme, så det har været sjovt at prøve noget andet”.

Formålet fra Sydsjællands Håndboldklubs side har da netop også været at få udbredt kendskabet til håndboldsporten, som ikke er en sport, der normalt indgår i idrætstimerne: ”Jeg håber virkelig, at eleverne har fået øjnene op for, at der er en sportsgren, der hedder håndbold.” sagde medlem af skolesamarbejdsudvalget i Sydsjællands Håndboldklub, Louise Winther Dueholm. Derudover ønsker hun blandt andet også, at eleverne har lært af håndboldens værdier igennem forløbet: ”Jeg håber, at de har fået øjnene op for det at spille sammen som et hold, og så håber jeg, at det giver nogle flere medlemmer i klubben, så vi kan få gang i vores u9 hold.”

Det er da heller ikke tilfældigt, at Louise Winther Dueholm netop nævner u9 holdet i Sydsjællands Håndboldklub. Holdet indgår nemlig i klubbens erklærede mål om at kunne tilbyde hold i alle årgange på både herre og dame siden, så enhver der skulle have lyst til at spille håndbold, har muligheden for det i Sydsjællands Håndboldklub. Dette kræver dog en stor tilknytning til de yngre årgange, da flere og flere falder fra jo ældre de bliver.

Noget tyder på, at forløbet har haft den ønskede effekt. I hvert fald på 10-årige Noah fra Kastrup Skole, der på spørgsmålet om han kunne finde på at starte til håndbold, udbrød følgende: ”Ja, jeg tror jeg spørger min far i dag”. Noah kendte da også lidt til håndboldsporten før skolehåndboldforløbet: ”Jeg vidste lidt om håndbold før, fordi jeg har set det i fjernsynet”, sagde han og supplerede, ”Det er sygt sjovt”.

Skolehåndboldforløbet har krævet en del frivillige hjælpere fra Sydsjællands håndboldklub, både ude på skolerne og til det store afslutningsstævne. En af dem der har været med begge steder, er 19-årige Camilla Langvad Jensen, der selv spiller i Sydsjællands Håndboldklub: ”Jeg har meldt mig som frivillig, fordi jeg synes det kunne være spændende, at træne nogle børn der måske ikke melder sig frivilligt ind i håndboldklubben” lød det fra Camilla Langvad Jensen, der håber, at disse børn nu har fået et andet syn på håndboldsporten: ”Jeg håber, at børnene efter forløbet synes at håndbold er sjovt, og tænker, yes jeg skal starte til håndbold”.

Som afslutning på det 5 uger lange skoleforløb valgte Sydsjællands håndboldklub, at afholde et stort stævne hvor eleverne kunne vise, hvad de havde lært gennem forløbet. ”Stævnet er planlagt som en kulmination, på det 5 ugers forløb eleverne har været igennem. Men det er også for at vise børnene det fællesskab og den energi, der er på banen, når man er ude og spille kampe” sagde Louise Winther Dueholm.

Under stævnet var det netop tydeligt, at det sprudlede med energi på banerne, og at børnene virkelig gav alt hvad de kunne for at hive sejre hjem. Det tyder da også på, at håndboldsporten har vakt både glæde og begejstring hos byens 2. og 3. klasser. I al fald oplevede Sydsjællands Håndboldklub dagen efter en kraftigt forøget tilgang til klubbens u9 træning i Kastrup Hallen. Alt tyder derfor på, at forløbet har været en succes for håndboldklubben, der ved hjælp af klubbens frivillige, samt en bred vifte af sponsorer, har stablet et eksempel på benene for byens øvrige sportsklubber.

Af August Tærsker Høgh

Kategorier: NYHEDER